Met aluminium kozijnen bespaart u een hoop onderhoudskosten, want gemoffeld of geanodiseerd aluminium is niet elektrostatisch en trekt dus geen vuil of stof aan.

In de aluminium profielen treden ook nooit spleten of schilfers op, waarin zich vuil kan ophopen. En schilderen of vernissen is niet nodig.

In een landelijke omgeving volstaat het om de aluminium raamprofielen twee keer per jaar te reinigen. In stedelijk gebied kunt u de kozijnen het best minimaal 4 maal per jaar schoonmaken.

aluminium kozijnen onderhouden, kozijnen aluminium zorgvrij, alu kozijnen bijhouden, de zorg voor aluminium kozijnen,onderhoud alu, zorg en ontlasting kozijnen, onderhoudarm aluminium kozijn

Gebruik voor het reinigen van uw aluminium kozijnen lauw water met een niet-agressief (ph-neutraal) schoonmaakmiddel.

Prijzen laten schoonmaken

Het schoonmaken van aluminium kozijnen kan voor sommige mensen een lastige klus zijn. Misschien bent u niet goed ter been of heeft u ramen op een hoge afstand van de grond. Het kan dan verstandig zijn om uw kozijnen te laten schoonmaken. De prijs van het laten schoonmaken van uw aluminium kozijnen hangt met name af van het aantal kozijnen en de afmetingen. In de tabel hieronder geven wij u een indicatie van het laten schoonmaken van alle kozijnen per soort woning. Bij deze prijzen is het wassen van uw ramen en de btw inbegrepen.

Soort woningPrijs incl. btw en ramen wassen
Rijtjeshuis€ 16,50 – € 23,50
Twee-onder-een-kapwoning€ 23,50 – € 35
Vrijstaande woningvanaf € 35

Scharnieren en hang- en sluitwerk schoonmaken

Bij het schoonmaken van uw aluminium kozijnen is het belangrijk de scharnieren en het hang- en sluitwerk niet te vergeten. Bij achterstallig onderhoud kan er veel vuil tussen de scharnieren komen, waardoor het raam kan gaan piepen. De onderdelen kunt u 1 à 2 keer per jaar invetten met teflonspray. Het niet verstandig om olie te gebruiken, want dit trekt vuil aan. Mochten de scharnieren echt niet goed meer bewegen, dan is het aan te raden een kozijnspecialist in te schakelen en er naar te laten kijken. Wellicht moeten er dan onderdelen vervangen worden.

Schenk elk half jaar aandacht aan de schuifbare delen van uw aluminium kozijnen en deuren.

Maak dan ook de openingen voor waterafvoer vrij.

comfort kozijnen, comfortabel wonen, perfecte kozijnen, duurzame kozijnen, duurzaamheid kozijn, isolerende kozijnen, energie zuinige kozijnen, isolatie kozijnen, hout kozijn, kunststof kozijnen, aluminium kozijnen,