Energieneutraal huis bouwen

Een energieneutraal huis bouwen betekent een huis bouwen dat geen externe energie meer nodig heeft voor de verwarming, koeling of warm water. De benodigde energie wordt opgewerkt door bijvoorbeeld zonnepanelen. Deze energiebesparingsmaatregelen leveren belangrijke voordelen op. Niet alleen voor het milieu en het verminderen van de CO2-uitstoot, maar ook voor je portemonnee. Want wanneer je minder energie nodig hebt, zul je dat direct aan je energierekening merken.

Ook energiezuinig bouwen, waarbij je de energiebehoefte van de woning zoveel mogelijk vermindert, resulteert in lagere maandlasten. In de huidige woningbouw, die moet voldoen aan een EPC van 0,4, is het een kleine technologische stap om de woningen verder door te ontwikkelen totdat je een volledig energieneutrale woning kunt bouwen.

renovatie woning, passiefbouw, energiezuinige woning, isolerende woning, isolatie kozijnen, isolerend kozijn, energieneutraal wonen, energieneutraal kozijn,

MAXZ Kozijn en energiezuinig bouwen

Een MAXZ kozijn heeft standaard al hoge isolatiewaarden maar met drievoudige beglazing (triple glas) of zelfs viervoudige beglazing (quadro glas), maakt u het een heel stuk makkelijker. Een energiezuinig huis bouwen is steeds vaker de normaalste zaak van de wereld. En wanneer wij de woning dan ook nog eens van een aardwarmtepomp en zonnepanelen voorzien, kan er technisch gezien eenvoudig een energieneutraal huis ontstaan.

Daar komt uiteraard wel een kostenplaatje bij kijken, gemiddeld tussen de € 25.000, – en € 40.000, -, afhankelijk van de grootte van de nieuwbouwwoning. Dat is een flinke investering die je niet direct terugverdient maar waar je wel al meteen de vruchten van plukt. We vertellen je er graag meer over tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.