Waarom u nog voor hout zou kiezen, als bijna alles in kunststof te krijgen is?

Daar is een waslijst met uitstekende redenen voor. We geven u hier een paar overwegingen.

Door de eeuwen heen bewezen duurzaam en betrouwbaar te zijn. In een overzicht willen we laten zien dat kozijnen, ramen en deuren gemaakt van hout in alle stadia van de gebruikscyclus de beste keus is. Of het nu om duurzaamheid, milieubelasting of uitstraling gaat, hout heeft duidelijke voordelen ten opzichte van alle andere gebruikte materialen.

renovatie woning, passiefbouw, energiezuinige woning, isolerende woning, isolatie kozijnen, isolerend kozijn, energieneutraal wonen, energieneutraal kozijn,

Nog niet overtuigd?

Hout is duurzaam

Hout is hernieuwbaar: bomen kunnen na 20 tot 120 jaar geoogst worden terwijl grondstoffen als aardolie en erts eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Duurzaam beheerde bossen vormen een onuitputtelijke grondstofbron. Door hout te gebruiken hebben ook generaties die na ons komen voldoende grondstoffen ter beschikking.

Hout is CO2 vastleggend

Door fotosynthese zijn bomen in staat om CO2 uit de lucht te halen en samen met water uit de grond wordt hout gevormd. Door dit natuurlijke groeiproces worden grote hoeveelheden CO2 vastgelegd en wordt zuurstof gevormd. In iedere m3 hout wordt gemiddeld 0,9 ton CO2 opgeslagen. Hout heeft in vergelijking met andere fossiele materialen zoals cement, staal en kunststof zeer weinig energie nodig voor de winning en productie en heeft daardoor in vergelijking een verminderde CO2 uitstoot van 1,1 ton per m3 tijdens productie en verwerking. Samen met de 0,9 ton CO2 opgeslagen in hout wordt bij het gebruik van 1 m3 hout de emissie van CO2 met 2 ton gereduceerd. Daarnaast heeft hout als natuurproduct geen schadelijke emissies tijdens de gebruiksduur.

Hout is mooi

Hout is een natuurproduct. Net als uw meubels geven houten kozijnen, ramen en deuren ook een warme uitstraling. Houten kozijnen, ramen en deuren zijn een natuurlijke verbinding tussen de binnen- en buitenkant van uw woning of pand. Samen met de ontwerpvrijheid kan bijna iedere gewenste vorm, detail en afwerking verkregen worden. Hierdoor kunt u aansluiten op de stijl van het gebouw of er extra charme aan toevoegen. Waardoor uw woning of pand met houten kozijnen, ramen en deuren waardevast is.

Hout is veilig

Hout in kozijnen heeft een hoge brandveilig­heid. Door het lage warmtegeleidende vermogen en de verkoling van het oppervlak wordt de brand vertraagd. Daarnaast komen er bij verbranding nauwelijks schadelijke rookgassen vrij waardoor grote risico’s voor bewoners uitblijven.

Hout is isolerend

Door de unieke celstructuur van hout heeft het zeer goede isolerende eigenschappen. Deze is bijvoorbeeld 15 keer beter dan beton, 400 keer beter dan staal en 1770 keer beter dan aluminium. Ook de muuraansluitingen zijn bij houten kozijnen goed gedetailleerd en voorkomen onnodige warmteverliezen tussen de muur en het kozijn. EPC normen worden gemakkelijker gehaald met houten kozijnen. Hierdoor wordt er veel energie bespaard gedurende de totale levensduur van het pand.

100%hout, 100-hout, hout logo, hout 100, hout en kozijnen, kozijnen van hout, duurzaam hout, duurzame houten kozijnen, duurzame kozijn, circulaire kozijn, 100 circulaire kozijnen, isolerende kozijnen, het duurzaamste kozijn,

Hout is milieuvriendelijk

Er zijn geen grote hoeveelheden energie nodig om de grondstof hout te maken. Door hout te gebruiken voor kozijnen, ramen en deuren wordt het milieu geholpen in plaats van vervuild.

Hout is te onderhouden

Houten kozijnen, ramen en deuren kunnen worden onderhouden. Door voor houten kozijnen, ramen en deuren te kiezen kan de kleur op ieder moment worden aangepast waardoor panden of zelfs hele wijken relatief eenvoudig kunnen worden opgefrist. Beschadigingen kunnen worden bijgewerkt waardoor na een goede onderhoudsbeurt de kozijnen weer als nieuw zijn maar wel met een eigentijdse kleur en uitstraling.

Hout is sterk

Hout heeft een grote sterkte bij een relatief laag eigen gewicht. Houten kozijnen, ramen en deuren hebben een hoge inbraakwerendheid. Mocht er toch worden ingebroken dan is de inbraakschade meestal eenvoudig te repareren en hoeft niet het hele kozijn vervangen te worden.

duurzame kozijn, duurzame kozijnen, duurzaam kozijn duurzaamheid kozijnen, energieneutraal kozijnen, circulaire kozijnen, circulair bouwen, eco kozijnen, eco kozijn, passiefbouwe, passief kozijn, passiefbouw kozijnen,

Hout is veelzijdig

Hout is zeer veelzijdig als het op ontwerpvrijheid aankomt. Vrijwel alle details kunnen gemaakt worden. Of het nu gaat om historische details bij restauratie van monumentale panden of moderne uitstralingen door design profileringen, in hout is bijna alles mogelijk. Ook de keus voor kleur is onbeperkt en kozijnen kunnen in iedere gewenste kleur worden geleverd.

Hout is recyclebaar

Hout is als geen ander materiaal zo goed te recyclen en er zijn geen grote hoeveelheden energie voor nodig om dit te doen. Wanneer hout niet meer wordt gerecycled kan het worden ingezet om groene energie te produceren. De hoeveelheid CO2 die daarbij vrijkomt, is niet meer dan de bij groei opgeslagen hoeveelheid CO2 in het hout. Hierdoor is het gebruik van hout voor energie volledig CO2 neutraal. Hout is ook biologisch volledig afbreekbaar zodat toekomstige generaties niet met afval opgescheept worden. Het houtafval dat vrijkomt bij het productieproces kan vaak bewerkt worden tot pellets voor verbrandingsovens Biomassa! Hout past in een cradle-to-cradle visie.

En gelukkig vinden veel mensen hout gewoon mooier.

Houten kozijnen van hardhout

Houten kozijnen op maat laten maken.

Houten kozijn gezocht?

MAXZ Kozijn is gespecialiseerd in het produceren en dit al ruim 90 jaar en monteren van houten raamkozijnen, houten deuren, houten schuifpuien en houten ramen. Van nieuwbouwproject tot renovatie: wij leveren altijd de beste totaaloplossing. Ook voor een vouwwand, veranda en lichtstraten kunt u bij MAXZ Kozijn terecht. Wij maken uw houten kozijnen en andere houtproducten precies zoals u dat wenst.

blok kozijn, blok profiel, hl profiel, hl kozijn, blokkozijnen, hl kozijnen, holland kozijn, hollandse kozijnen, renovatie kozijnen,

Levertijd en plaatsing van uw kozijnen

Afhankelijk van de omvang van uw project en de precieze wensen die u heeft, wordt een gemiddelde order via MAXZ Kozijn binnen 4 tot 12 weken geleverd. Wilt u de kozijnen laten plaatsen of zelf plaatsen? Alles is mogelijk en wij overleggen graag met u de mogelijkheden.

Eigen productieproces van houten kozijnen

Doordat wij alle houten kozijnen in eigen beheer produceren, monteren, aflakken en beglazen staan wij volledig garant voor de kwaliteit van onze producten. We steken veel tijd en energie in het voortraject, zodat het gewenste resultaat ruimschoots wordt behaald.

Wij denken graag met u mee zodat we samen de juiste kozijnen voor u kunnen uitzoeken en uw project succesvol en vol tevredenheid wordt afgerond!

renovatie woning, passiefbouw, energiezuinige woning, isolerende woning, isolatie kozijnen, isolerend kozijn, energieneutraal wonen, energieneutraal kozijn,

Extra opties voor houten kozijnen

Naast de productie van oerdegelijke houtproducten als houten kozijnen, bieden wij ook talloze extra mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan beglazing (ook glas-in-lood), schilderwerk, deurbeslag, screens, raamhorren, rolluiken en plissé hordeuren. Al deze zaken kunt u bij ons bestellen, waarna wij ervoor zorgen dat het in perfecte harmonie met het houtwerk wordt opgeleverd.

renovatie woning, passiefbouw, energiezuinige woning, isolerende woning, isolatie kozijnen, isolerend kozijn, energieneutraal wonen, energieneutraal kozijn,

Kozijnen voor elk project

Bent u opzoek naar ambachtelijk maatwerk voor het renoveren van monumentale panden? Wilt u een serieproductie voor kantoren en woningbouwprojecten? Of heeft u misschien maatwerk nodig voor kleinschalige projecten? Door middel van ons moderne productieproces is het voor ons mogelijk om snel elke vraag in behandeling te nemen. Vraag vrijblijvend eens naar een offerte, zie onze contactpagina.

De voordelen van MAXZ KOZIJN:

 • Vrijblijvende offerte en advies op lokatie
 • Timmerfabriek met showroom
 • Veilig wonen met Politie Keurmerk
 • Energie besparing met kozijnen en HR+++ glas
 • Uw houten kozijn in 1 dag geplaatst
 • Uw houten kozijnen afgelakt in iedere gewenste kleur
 • Wij zijn tevens officieel SGT gecertificeerd
 • NBvT  lid van Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten
 • De specialist voor houten kozijnen, houten deuren, houten ramen, houten schuifpui en meer.
Houten kozijnen,DUURZAME CIRCULAIRE KOZIJNEN, duurzaamheid kozijnen, duurzaam kozijn, duurzame ramen, duurzaam kozijn oplossingen, duurzame kozijnprofielen,

Houten kozijnen bestellen

Bij MAXZ KOZIJN kunt u terecht voor vrijwel al uw houten kozijnen. In onze eigen werkplaats hebben wij de nieuwste high-tech apparatuur waardoor we binnen no-time uw houten kozijnen op maat gemaakt hebben. Wat voor kozijnen heeft u nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in:

 • Houten raamkozijnen
 • Houten deuren
 • Houten schuifpuien
 • Hardhouten tuindeuren
 • Houten veranda’s
 • Houten dakopbouw
 • Houten dakkapel
Houten kozijnen,DUURZAME CIRCULAIRE KOZIJNEN, duurzaamheid kozijnen, duurzaam kozijn, duurzame ramen, duurzaam kozijn oplossingen, duurzame kozijnprofielen,

MAXZ Kozijn kijkt graag samen met u naar uw situatie om ze te bepalen wat voor kozijnen het beste passen. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden voor verschillende situaties. Zo kunt u bijvoorbeeld een groot project hebben, een klein project, een flatgebouw renoveren, een oud huis renoveren of kozijnen nodig hebben voor een nieuwbouwproject. Met jarenlange ervaring in houten kozijnen op maat kunnen wij u precies vertellen welk soort kozijnen het meest geschikt is en welke aanpak bij het desbetreffende project past.

Houten kozijnen advies

MAXZ KOZIJN doet meer. Als u bij ons een offerte aanvraag doet kunt u rekenen op een goede begeleiding.

Duurzame kozijnen, duurzaam kozijn, duurzame kozijnrenovatie, duurzaamheid met kozijnen, duurzame oplossingen, duurzaamheid kozijn, duurzame ramen, duurzame deuren, duurzame schuifpui, duurzame uitbouw, duurzame tuindeuren, duurzame terrasdeuren, hef schuifpui duurzaam,

Copyright © 2017 - 2021 - MAXZ KOZIJN B.V. Designed by MPG - Disclaimer